KyprosGuiden.no

                           - alt om Kypros

 

 

 

Hjem

Om oss

Kontakt

Annonsere


Kypros

Populære Feriemål

 

Ayia Napa

Famagusta

Larnaca

Limassol

Nikosia / Lefkosia

Pafos

Polis

Protaras/Fig Tree Bay

Opplev Kypros

Golf

Nightlife

Familieopplevelser

Festivaler

Shopping

Strender og Vannsport

Booking

Hotell

Ferieboliger på Kypros

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Kypros

Kart

Transport

Været på Kypros


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser)


Ayia Napa

 

Ayia Napa var tidligere en fiskelandsby beliggende på den sørøstlige enden av Kypros. Byen er ikke stor og har bare 4-5' fastboende. En av byens "attraksjoner" er den gamle fiskerhavnen hvor deler av det opprinnelige preget fra den gang Ayia Napa var en liten kypriotisk fiskerlandsby, fremdeles kan anes.

Ayia Napa er også kjent for sitt kloster fra den venetianske epoken. Dette gir en liten historisk bakgrunnen for en by som blant de fleste er mest kjent for sine mange butikker, tavernaer, diskoteker og barer og ikke minst fest og fart. Noen beskriver kort og godt Ayia Napa som Kypros' svar på Ibiza. 

Dette viser seg spesiellt om sommeren da byen fylles til randen med festglade mennesker som kun kommer hit for å ha det morro. Det heftige utelivet er Ayia Napas kjenneteg og byen har med god reklame på relativt kort tid klart å etablere seg som "klubbhovedstaden" i Europa. Rundt det gamle klostertorget i sentrum av byen ligger et titalls diskotek, hundretalls barer, tavernaer, kafeer og restauranter. Her er det bare å velge.

 

 

 


 

 

Holder man seg litt unna selve sentrum er likevel stedet også velegnet for både barnefamilier og andre. Ca. en tredel av alle de turistene som besøker Kypros kommer havner i Ayia Napa og man kan da tenke seg hvor tett det kan bli av mennesker på strandområdene.

Ayia Napa har noen av de beste og reneste strendene i Middelhavet og her settes sikkerheten i høysetet. Alle strendene har badevakter som patruljerer og holder et godt øye med gjestene. Ayia Napa har fem-seks langgrunne sandstrender som ligger på rekke og rad. 

Av disse kan nevnes Grecian Bay ( ca. 1,5 km. lang) som ligger rett ved sentrum. Badetemperaturene er så bra at selv på senhøsten måles disse opp mot 24-25 grader. Uansett hvilken strand man velger så er det lett å finne seg til rette. Det er alltid ledige solsenger og parasoller og dersom man merker sulten er det alltid en mulighet  på kafeene og i butikker som er bygd opp ved strandanleggene.

 Dersom man av en eller annen grunn skulle kjede deg i Ayia Napa's strandområder så finnes botemiddel. Her finnes alle muligheter for aktiviteter. De fleste større strandanleggene har for utleie utstyret du trenger for jetski, paragliding, kanoer og banan-båter og mye mer. Er ikke dette noe som passer kan man både dykke og snorkle, prøve go-kart, bowling og strikkhopp eller ta en tur med en av de mange cruisebåtene.

Aya Napa kan også tilby både en vannpark og et tivoli. Her ligger det store badelandet WaterWorld hvor temaet er "Antikkens Hellas". I dette anlegget finnes innretninger som "Poseidons bølgebasseng", "Afrodites bad", Odyssee-elven og omtrent tyve andre attraksjoner. Ayia Napa's tivoli heter "Luna Park" og er et fint sted for de minste.

Aya Napa har sin egen historie og det venetianske klostret fra omkring 1500-tallet hvor det faktisk fremdeles bor et lite antall nonner er verd å se. I dette klosteret oppleves en skjønnhet sammen med det som kan beskrive med en "andektig atmosfære". I tillegg til dette har byen et forholdsvis nytt museum rett utenfor byen.  Dette museet viser det fantastiske livet som finnes i havet.

Ayia Napa er trafikkmessig sett - kaotisk, spesiellt om sommeren med tusenvis av mennesker som fyller den ene "hovedgaten" som går gjennom byen. Dersom man ikke ønsker å være en del av nattelivet men gjerne vil ha en god natt søvn bør man velge et hotell som ligger litt på avstand. Hotell som ligger utenfor sentrum kan anbefales for barnefamilier.

 

 

Aya Napa

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

6

6

7

11

15

19

22

22

19

15

12

8

Max. Temp.

19

23

27

30

30

27

23

20

Soltimer

180

187

237

264

334

370

389

371

322

277

227

170

Nedbørsdager

11

7

6

3

2

1

1

1

1

3

5

3

Vanntemp.

 

 

15

17

21

24

24

23

21

17

 

 


 

 

 

 

 


 

Alt innhold på KyprosGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet