KyprosGuiden.no

                           - alt om Kypros

 

 

 

Hjem

Om oss

Kontakt

Annonsere


Kypros

Populære Feriemål

 

Ayia Napa

Famagusta

Larnaca

Limassol

Nikosia / Lefkosia

Pafos

Polis

Protaras/Fig Tree Bay

Opplev Kypros

Golf

Nightlife

Familieopplevelser

Festivaler

Shopping

Strender og Vannsport

Booking

Hotell

Ferieboliger på Kypros

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Kypros

Kart

Transport

Været på Kypros


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser)


Famagusta

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Famagusta ligger på østkysten i den tyrkisk-okkuperte delen av øya. Byen var tidligere den viktigste havnen på Kypros og et kjent turistsenter før invasjonen i 1974. Famagusta ble grunnlagt så tidlig som i 274 før Kristus ved navnet Arsinië, ble erkebispesete og nytt hjemsted for innbyggere av den gamle hovedbyen Salamis da denne i 647 ble ødelagt av araberne. Hit var det i 1291 en stor tilstrømning av kristne flyktninger fra Akra og dette gjorde sitt til at byen ble en av de rikeste handelsbyene i Levante.

For å nevne litt videre fra byens histore så beskrives det at Famagusta ble inntatt av genoveserne i 137 og kom senere under Venezia men overga seg til tyrkerne i 1571 etter et års beleiring. Etter dette var byen var under den britiske administrasjonen fra 1878 - 1960 og var den britiske flåtens havn under den annen verdenskrig. "Othellos tårn" eller Havnekastellet ble reist mellom 1506 - 1508 og er omgitt av en vollgrav med fire runde hjørnetårn. Martinengobastionen fra 1550 har 6 meter tykke massive murer og midt i den gamle bydelen står den tidligere katedralen.

Dette fine byggverket ble oppført  en gang mellom 1298 - 1326, det har en gotisk stil og fungerer nå som moské.Vil man oppleve naturens kontraster fra middelhavets strender så finnes dette her. Den fine- og imponerende fjellkjeden som strekker seg midt over Kypros med en høyde på 1952 meter over havet ved Chionistra som er Olymposfjellets høyeste punkt. 

Dette fjellet bør oppleves bl.a. som en avveksling fra kysten med det hektiske strandlivet for å slappe litt ekstra av og ikke minst nyte naturspillet og den forfriskende fjell luften. Her kan man få fine naturopplevelser og her finner man et rikt- og  spennende fugle- og plante, fine fossefall og idylliske fjellbyer med vennlige og gjestfrie innbyggere.

 

 

 

 


 

Alt innhold på KyprosGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet