KyprosGuiden.no

                           - alt om Kypros

 

 

 

Hjem

Om oss

Kontakt

Annonsere


Kypros

Populære Feriemål

 

Ayia Napa

Famagusta

Larnaca

Limassol

Nikosia / Lefkosia

Pafos

Polis

Protaras/Fig Tree Bay

Opplev Kypros

Golf

Nightlife

Familieopplevelser

Festivaler

Shopping

Strender og Vannsport

Booking

Hotell

Ferieboliger på Kypros

Ferie og Reiseselskap

Flybilletter

Informasjon

Faktaguide Kypros

Kart

Transport

Været på Kypros


Flyplass Informasjon

Gardermoen

Arlanda/Stockholm

Frankfurt/Tyskland

Heathrow/London

Kastrup/København

Schiphol/Amsteram

 

Fly Forsinkelser)


Limasol

 

Limassol er den nest største byen ca. 160' innbyggere, har øyas viktigste havn, er senter for den viktige vinindustrien og er et meget populært feriested. Her finner du et pulserende byliv, en gammel bykjerne, severdigheter og stor turisme. Byen er et betydelig handels- og industrisentrum. Mest av alt er Limassol en "glad by" og bærer klengenavnet "lille Paris".

 

   

For å beskrive Limassol på en enkel måte kan man dele byen i to ulike deler. Den ene er hotell- og fornøyelsesdelen og den andre er de gamle bydelene. Hotellområdet i Limassol ligger omtrent fem km øst for sentrum langs  mange små sand- og grusstrender og med en palmekranset promenade. Litt lenger unna er det flere fine sandstrender med en samlet strekning på i alt nesten 1.5 mil.

Limassol uttrykker et spennende og internasjonalt preg og byens vitalitet kommer i stor grad til syne med innbyggernes karakteristiske sans for humor. Det er i Limassol hvor karnevalet før fasten med maskerader, parader og festligheter arranggeres og det er i Limassol at den store vinfestivalen i september arrangeres.

Limassols har to av de antikke bystatene med Amathous i øst og Kourion i vest hvor begge er arkeologiske utgravingsområder. I Limassol finner du Limassols slott som inneholder et middelalder-museum, det regionale arkeologiske museum, museet for folkekunst, byens kunstmuseum og Byparken.

 

     

 

I denne byen finner du et stort antall diskotek, flere bouzoukiklubber og mange barer. Byen påstaå selv at den har områdets beste uteliv. Limassol kan tilby shopping   med alt fra kunsthåndverk til moderne kjøpesentre og designforretninger. 

De store travle shoppingkvartalene er Ayios Andreas Street og Anexartisias Street.

Limassol har sin historiske fra to antikke kongedømmer som i dag befinner seg på hver side av byen med Amathus i øst og Curium i vest og hvor begge er arkeologiske funnsteder. I Curium finnes et restaurert amfiteater hvor det sommertid arrangeres både konserter og teateroppsetningern. Like ved Curium ligger Kolossi-borgen hvor Tempelridderne engang hadde tilhold. Litt lenger vest langs kysten og omtrent halvveis til feriebyen Paphos, finner du utsiktsklippen som beskrives som fødestedet til den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite.

I Limassols gamleby ligger fortet hvor Richard løvehjerte under korstogene på slutten av 1100-tallet befridde og giftet seg med den fengsle(n)de Berengaria av Navarra og gjorde henne til dronning av England.  Når vi er i den historiske delen må vi også nevne det lille arkeologiske museet på Byron Street, middelaldermuseet som holder til i fortet, folkemuseet og byens kunstgalleri som alle er verd et besøk.

Saltsjøen som ligger ved Akrotiri, like sør for Limassol er kjent for sine millioner av trekkfugler bl.a. tusenvis av flamingoer som overvintrern eller stopper på sin vei nord- eller sørover når årstidene skifter.  Limassol er en by som kan tilby sine besøkende både kultur, uteliv, badetrender og ikke minst en trivelig befolkning.


 

 

 

 

 


 

 

 

Limassol

Jan

Feb

Mar

Apr

Mai

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Des

Min. Temp.

7

7

8

10

14

17

19

20

18

15

12

9

Max. Temp.

17

17

19

23

27

31

33

33

31

28

23

19

Soltimer

164

181

229

270

338

366

388

366

324

282

228

174

Nedbørsdager

15

11

9

5

2

1

0

0

1

4

6

13

Vanntemp.

17

16

17

18

21

24

24

25

24

24

22

18


 

 

 

 

 


 

Alt innhold på KyprosGuiden.no er opphavsrettslig beskyttet